Demiseksüellik Nedir?

kategori

Yakın İlişkiler

Demiseksüellik Nedir?

Kendilerini demiseksüel olarak tanımlayan insanlar genellikle belli bir cinsiyete sahip bireylere veya genel olarak cinselliğe ilgi duymuyorlar. Bunun yerine, ancak gerçekten derin ve duygusal bir bağ kurabildikleri kişilere karşı cinsel bir çekim hissedebiliyorlar. Hatta bu duygusal bağ kurulmadığı sürece diğer insanları "çekici", "hoş", "yakışıklı" veya "güzel" bile bulmuyorlar. Bu bağın kurulması bazen birkaç saatlik derin bir sohbetle, bazen ise uzun yıllar süren paylaşımlarla olabiliyor. Dolayısıyla kurulan bağ kimi zaman güçlü bir arkadaşlığa dönüşürken kimi zaman ise romantik sevgiye evrilebiliyor. Bu yüzden, demiseksüel bireylerin bağ kurabildikleri yakın arkadaşlarını çekici bulmaları çok muhtemel. Bununla birlikte, kendini demiseksüel olarak tanımlayan kişilerin bir kısmı da seks yapmaya ilgi duymuyor, hatta bunu itici bulabiliyor.relate-banner

Demisexuality Resource Center. (n.d.). Retrieved from http://demisexuality.org/articles/what-is-demisexuality/.

Benzer yazılar

Munch - Seated Male Nude in the Forest

Partnerler Arasındaki Cinsel İstek Farklılığı İlişkinin Sonu mu?

Partnerlerin cinsel istek seviyeleri farklı olursa bu durum ayrılıkla sonlanmak zorunda mı? Yoksa bir çözüm yolu bulunabilir mi? Cevapları yazımızda!
Joseph Lorusso - Cafe Kiss

Libido Nedir ve Romantik İlişkileri Nasıl Etkiler?

Cinsellikle ilişkimizi yakından etkileyen libidoyu nasıl tanımlıyoruz? Cinsel isteğe ve bu isteğin ilişkilerimizdeki yerine odaklanıyoruz.

Romantik İlişkilere Dair Yanlış İnanışlar

Her birimiz zihnimizde bazı yargılarla ilişkilere başlıyor ve bu ilişkileri sahip olduğumuz yargılarla sürdürüyoruz. Peki sahip olduğumuz yargılar bilimsel açıdan yanlış olabilir mi?
Portrait of a Woman with Black Hair - Egon Schiele

Objeleştirmenin Psikolojisi

Objeleştirme özellikle kadınların, kişilikleri veya başarılarından ziyade dış görünüşleriyle değerlendirmeleri anlamına geliyor.
Lovers Study - Maria Kreyn

Cinsel Akışkanlık Nedir?

Cinsel akışkanlık, son yıllarda araştırmacıların cinsel yönelimin geçici veya kalıcı olarak değişebildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı.

Cinselliği özgürce keşfedememek bizi nasıl etkiler?

Cinselliğin bastırılması ya da toplum baskısı çok karşılaşılan bir durum. Peki cinselliği keşfedememek nelere yol açabiliyor?

Demiseksüellik nedir?

Daha önce hiç duygularınızın olmadığı birine karşı fiziksel bir çekim de hissedemediğiniz oldu mu? Belki de demiseksüel olabilirsiniz!
Tired - Ramon Casas

Neden Ayrılıklar Bazılarımız İçin Daha Zor?

Reddedilmenin ve ayrılığın ardından hepimiz acı çekiyoruz fakat bazılarımızın iyileşmesi daha zor oluyor. Bu farklılığa ne sebep oluyor?

footer