Yakınlarımızı Hayal Etmek Bizi Olumlu Etkiliyor!

kategori

Yakın İlişkiler

Yakınlarımızı Hayal Etmek Bizi Olumlu Etkiliyor!

Her insan kendini bazen yalnız hissedebiliyor. Bu durumlarda başvurduğumuz ilk kişiler yakın sosyal çevremizde yer alanlar oluyor. Peki direkt iletişime geçemediğimiz durumlarda, yakınlarımızı hayal etmek bize yardımcı oluyor mu?

Araştırmalar bu soruyu cevaplamak için katılımcıları üç farklı gruba ayırıyor; kendisine yakın olduğunu hissettiği kişiyle ilgili bir senaryoyu düşünenler, herhangi bir sosyal ilişkiyi içermeyen bir senaryoyu düşünenler ve herhangi bir senaryo düşünmeyenler. Bu görevden sonra kişilerin aşk, bağlılık ve aidiyet duygularını nasıl algıladıkları ölçülüyor.

Sonuçlara göre yakın olduğumuzu hissettiğimiz birisini düşünmek - ki bu kişi partnerimiz veya yakın bir arkadaşımız olabilir - pozitif duygularımızın devamını sağlıyor.

Yani fiziksel olarak yanımızda olamasalar bile yakınlarımızın aklımızda olmaları bizleri

olumlu etkilemek için yeterli!relate-banner

Poerio, G. L., Totterdell, P., Emerson, L. M., & Miles, E. (2016). Helping the heart grow fonder during absence: daydreaming about significant others replenishes connectedness after induced loneliness.Cognition and Emotion,30(6), 1197-1207.

Benzer yazılar

Yearning - Ron Hicks

Gaslighting Mağduru Olabilir Misiniz?

"Hayır yanlış hatırlıyorsun.", "Öyle bir şey yaşanmadı." Bu cümleler tanıdık geliyor mu? Eğer öyleyse gaslighting'e uğruyor olabilirsiniz.
Untitled - Ulisse Caputo

Sanatla Olan İlişkimiz

Dinlediğimiz müzikler, izlediğimiz filmler. Aslında sanat hayatımızın her yerinde ve bizi sosyal, bilişsel ve duygusal olarak iyileştiriyor.
The Conversation - Henri Matisse

Romantik İlişkilerde Dürüstlük

Bir ilişkide aradığımız özelliklerin başında dürüstlük ve güvenilirlik geliyor. Fakat hepimizin partnerimizi "kandırdığı" durumlar olabiliyor. Detaylar yazımızda!

Hayali arkadaşlar çocukların yaratıcılığını artırıyor.

Çocukken hiç hayali bir arkadaşınız oldu mu? Peki ya aileniz bundan endişeli miydi? Gelin hayali arkadaşlıkları inceleyelim.

Yakınlarımızı hayal etmek bizi olumlu etkiliyor!

Daha önce hiç çok sevdiğiniz birini hayal etmenin modunuzu yükselttiği oldu mu? Ya da hayali gerçeğinden daha güzel diye düşündüğünüz?

footer