Partnerimizin Fotoğrafını Paylaşmak Ne Anlama Geliyor?

kategori

Yakın İlişkiler

Partnerimizin Fotoğrafını Paylaşmak Ne Anlama Geliyor?

Son günlerde sosyal medyada oldukça mutlu fotoğraflarını gördüğümüz çiftlerin ayrılık haberlerini alıyoruz. Bu durum birçok kişinin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların aslında gerçeği yansıtmadığını ve sık paylaşım yapan çiftlerin ilişkilerinden çok da fazla memnun olmadığını düşünmesine sebep oluyor. Peki sosyal medyada partneriyle fotoğraf paylaşan kişiler gerçekten bunu mutlu oldukları için mi yapıyor, yoksa öyle hissetmeseler dahi dışarıya mutluymuş imajı vermeye mi çalışıyorlar? Kişilerin Facebook profillerinde paylaştıkları fotoğraflar üzerinden yapılan bir araştırma, partnerleriyle fotoğraf koyan kişilerin gerçekten de ilişkilerinden daha memnun olduklarını ortaya koyuyor. Kişiler, özellikle ilişkilerinden fazlasıyla memnun oldukları günlerde partneriyle ilişkili bilgilerini sosyal medya hesaplarında daha çok paylaşıyor. Fakat partnerle olan mutlu bir anın sosyal medyada paylaşılması, ilişkiden bağımsız olarak kişinin kendi mutluluğuyla ya da hayattan ne kadar zevk aldığıyla ilgili bir şey söylemiyor. Sonuç olarak, kişilerin sosyal medya hesapları bir bakıma ilişkileriyle ilgili ne hissettiklerinin bir göstergesi olabiliyor. İlişkilerinden memnun olan kişiler bunu sosyal medya hesaplarında partnerleriyle paylaştıkları fotoğraflarla daha görünür kılıyorlar.relate-banner

Saslow, L. R., Muise, A., Impett, E. A., & Dubin, M. (2013). Can you see how happy we are? Facebook images and relationship satisfaction. Social Psychological and Personality Science, 4(4), 411-418.

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Mary Cassatt - Summertime

FOMO: Bir Şeyleri Kaçırma Korkusu

Arkadaşlarımızın davet edilmediğimiz buluşmalardan fotoğraflarını görmek ya da işsizken bir arkadaşımızın işe başladığını görmek… Bunlar içine korku salıyor mu? Eğer evetse FOMO’dan muzdarip olabilirsin!
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!

İlişkide Sosyal Medyayı Nereye Koymak Gerek?

Sosyal medyanın ilişkilerde oynadığı rolü göz ardı etmemek gerekiyor. Peki sosyal medya konusunu daha sağlıklı yönetebilmemiz için neler yapmalı?

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

footer