Ebeveynlerimizin Aldatma Davranışı Bizi Etkiler Mi?

kategori

Yakın İlişkiler

Ebeveynlerimizin Aldatma Davranışı Bizi Etkiler Mi?

Bazı insanlar gerçekten de aldatmaya daha meyilli midir? Eğer öyleyse, kimlerin aldatmaya daha meyilli olduğunu nasıl anlayabiliriz? Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar bize yardımcı oluyor. Örneğin, dürtülerine kolay yenilen insanlar ve narsist bir kişilik yapısına sahip olan kişiler partnerlerini daha yüksek ihtimalle aldatıyorlar. Peki aile bireylerinin bu konuda bir etkiye sahip olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

2015 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre ebeveynleri sadakatsiz davranan insanlar partnerlerini aldatmaya daha meyilli oluyorlar. Aradaki bu ilişkinin sebebi hala tam olarak bilinemiyor. Ancak bu kişileri sadakatsizlik yapmaya iten sebebin sadakatsizliği daha normal bulmaları olmadığını biliyoruz. Çünkü ebeveynlerin sadakatsizliği çocukların sadakatsizlikle ilgili görüşlerini değiştirmiyor; hala bunu olumsuz bir davranış olarak görmeye devam ediyorlar. relate-banner

Weiser, D. A., Weigel, D. J., Lalasz, C. B., & Evans, W. P. (2017). Family background and propensity to engage in infidelity. Journal of Family Issues, 38(15), 2083-2101.

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!
Ron Hicks, 1965

İlişkide Sadakatsizlik Yaşanması

Romantik ilişkilerin sonunu getiren en temel sebeplerden biri olan sadakatsizlik nasıl gerçekleşir? Herhangi biri aldatılmaktan sorumlu olabilir mi?

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
Mother and Child by Katie M. Berggren

Aile İçinde Öğrendiğimiz İlişki Modeli Gelecek Romantik İlişkilerimize Nasıl Yansıyor?

Hepimiz ilişki kurmanın farklı yollarını ailemizde öğreniyoruz. Ancak öğrendiğimiz bu yollar her zaman bizi mutlu etmeyebiliyor.

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!
Wrapped In Love - Amanda Greavette (2016)

Çocuk Sahibi Olmak Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Çocuk dünyaya getirmek çoğunlukla kendi tercihimiz olsa da ilişki memnuniyetini, ebeveynlerin bireysel iyilik hallerini ve hayat düzenlerini oldukça etkiliyor.

footer