Mutluluğumuz O Anda Ne Düşündüğümüzle İlişkili.

kategori

Yakın İlişkiler

Mutluluğumuz O Anda Ne Düşündüğümüzle İlişkili.

Anı yaşamanın mutluluk getirdiği düşüncesi birçok dini öğretinin ve felsefenin temel prensiplerindendir. Peki gerçekten de anı yaşamak ve o an içerisinde başka bir şey düşünmemek mutluluk getiriyor mu?

Araştırmacılar, kişilerin günlük aktivitelerini gerçekleştirdikleri sıradaki duygularını, düşüncelerini ve hareketlerini takip etmek amacıyla bir uygulama geliştiriyorlar. Bu uygulama üzerinden kişilere gün içerisinde rastgele bir şekilde nasıl hissettikleri ya da o anda ne yapıyor oldukları soruluyor. Sonuçlara göre, insanlar genellikle o anda ne yapıyor olduklarından bağımsız olarak günü dalgın bir şekilde geçiriyorlar ve bu anlarda daha az mutlu hissediyorlar. Kişilerin dalgın olmadıkları tek an ise cinsel bir birliktelik yaşadıkları an. Ayrıca, cinsel birliktelik yaşamanın, egzersiz yapmanın ya da karşılıklı bir konuşma içerisinde olmanın o anda insanı en mutlu eden aktiviteler olduğu bulunuyor. İnsanların ne yaptıklarından ziyade, ne düşünüyor oldukları mutluluk seviyelerini tahmin etmede daha büyük bir belirleyici oluyor. Ayrıca, olumsuz bir duygu halinde olmanın dalgınlığa sebep olduğu kanısının aksine, dalgınlığın mutsuzluğa sebep olduğu bulunuyor.

Özetle, anı yaşamak bize mutluluk getiriyor.relate-banner

Killingsworth, M. A., & Gilbert, D. T. (2010). A wandering mind is an unhappy mind. Science, 330(6006), 932-932.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!

Her Zaman Mutlu Olmak Zorunda Değiliz!

Her duygunun hayatımızda bir yeri, görevi ve işlevi olsa da en çok mutluluk hakkında konuşuyor ve en çok mutlu hissetmek istiyoruz. Oysa, mutlu hissetmemek de mutlu hissetmek kadar normal.

“Her şeyi son ana bırakıyorum.” Peki ya yaşamayı?

Ertelemek kronik ve otomatik bir hale geldiğinde bizim için zararlı bir davranış haline gelebiliyor. Kendimizi yalnızca görevlerimizi değil aslında yaşamın kendisini ertelerken bulabiliyoruz.

Hep Siz Mi Özür Diliyorsunuz?

Özür dilemek ilişkilerimizi olumlu bir şekilde etkilese de gereğinden fazla özür dilediğimizi fark ettiğimiz noktada durup düşünmemiz hem kendimiz hem de ilişkimiz için daha sağlıklı oluyor.

Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

Bu yazımızda taşınma gibi zorlayıcı hayat olaylarından nasıl keyif alabileceğimizi anlatıyoruz.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.

Kendinizle Nasıl Bir İlişki İçerisindesiniz?

Hayatımızda kurduğumuz belki de en önemli ilişki olan kendimizle ilişkimiz ne kadar güvenli? Kendimizle güvenli bir ilişki kurmak için neler yapabiliriz?

footer