Biriyle Mesajlaşmak Ağrı Kesici Etkisi Gösterebilir.

kategori

Yakın İlişkiler

Biriyle Mesajlaşmak Ağrı Kesici Etkisi Gösterebilir.

Lokal anestezi altında ufak çaplı ameliyatlar geçiren kişilerle yapılan bir araştırmada katılımcıların bir kısmından sevdikleri bir insanla, diğer bir kısmından da bir yabancıyla mesajlaşmaları isteniyor. Başka bir grup Angry Birds oynarken, son gruba da standart ameliyat prosedürleri uygulanıyor. Bütün katılımcıların ameliyat esnasında ihtiyaç duydukları ağrı kesici dozlarını kıyaslayan araştırmacılar, en çok ağrı kesiciyi standart ameliyat prosedürleri uygulanan insanların talep ettiğini gözlemliyor. En az ağrı kesiciye ihtiyaç duyan gruplar ise sevdikleri biriyle ya da bir yabancıyla mesajlaşanlar oluyor. Ancak bu iki grup arasında da bir yabancıyla mesajlaşmak, sevilen biriyle mesajlaşmaya kıyasla daha etkili oluyor.

Peki neden? Mesajların içeriğini analiz eden araştırmacılar kişilerin bir yakınlarıyla mesajlaştıkları zaman ameliyat hakkında daha fazla konuştuklarını görüyorlar. Bu da onların halihazırda yüksek olan kaygı seviyelerine iyi gelmiyor. Bir yabancıyla konuşmak ise bir yandan duygusal destek sağlarken, bir yandan da kişilerin ilgilerini ameliyattan alarak onları rahatlatıyor.Siz de bu tip basit yöntemlerle başkalarından destek alarak acı verici ve stresli durumları daha rahat atlatabilirsiniz.relate-banner

Guillory, J. E., Hancock, J. T., Woodruff, C., & Keilman, J. (2015). Text messaging reduces analgesic requirements during surgery. Pain Medicine, 16(4), 667-672.

Benzer yazılar

Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

Sağlıksız Bir İlişkinin 11 İşareti

Eğer siz de kendinize sağlıksız bir ilişkide olduğumu nasıl anlarım diye soruyorsanız yazımıza bir göz atmalısınız.
burn with desire - Billy Dinh (2020)

Terapiye Gitmeniz Gerektiğini Gösteren 9 İşaret

Terapiye gitmeli miyim? Ne zaman terapiye başlamalıyım? Bu soruları bazen hepimiz kendimize soruyoruz. Cevap bulmanıza yardımcı olacak işaretleri yazdık!
Vampire - Edvard Munch

Ait Hissetmenin Özlemini Duyuyor Musunuz?

Ait olma hissine, sahip olduğumuz her ilişki içinde ihtiyaç duyuyoruz. Bu yazımızda aidiyet hissinin yaşamımızdaki yerinden bahsediyoruz.
In Her Arms- Malcolm Liepke (2001)

Romantik İlişkilerde Bakım Verme Davranışı

Bakım verme davranışı yalnızca ebeveyn-çocuk ilişkilerinde karşımıza çıkmıyor. Üstelik romantik ilişkilerimizde bu davranışlar çok faydalı olabiliyor!
Untitled - Arkady Plastov

Çocuğumun Korkuları Normal Mi?

Birçok çocuk ebeveynlerinin desteğiyle zamanla korkularının üstesinden geliyor. Peki çocuğunuza korktuğu anlarda nasıl destek olabilirsiniz?
So grateful for that moment- Amanda Greavette

Doğum Esnasında Partnerim İçin Neler Yapabilirim?

Doğum, hem doğum yapan kişi hem de partneri için oldukça zorlu bir süreç olabiliyor. Peki partner olarak neler yapabilirsiniz?
Meisje Aan Tafel - Hans Versfelt

Çocukların Ev Ödevlerinde Ebeveynlerin Rolleri

Çocuklar ev ödevlerini bitirmeye karşı isteksiz olabiliyor. Ebeveyn olarak ödev zamanlarında çocuğunuza nasıl destek olabilirsiniz?
Black Mountain Story - Philip Geiger

Bebeklerin ve Çocukların Gelişimi

Her çocuğun gelişim süreci ve ihtiyaçları kendisine özel olsa da bazı ortak noktalar da bulunuyor! Bu ortak noktaları öğrenmeye ne dersiniz?
Virgin and Child with Saint Catherine of Alexandria- Anthony van Dyck (1630)

Doğum Sonrası Depresyonu Yaşayan Partnere Destek Olma

Depresyonda olan birisiyle yaşamak zor olabiliyor, hele de evde bebek varsa. İşte doğum sonrası depresyondaki birine destek olmanın yolları!

footer