Aşırı Uyumlu Olmak Çekici Bir Özellik Olmayabilir.

kategori

Yakın İlişkiler

Aşırı Uyumlu Olmak Çekici Bir Özellik Olmayabilir.

Romantik partner seçimlerimizde hepimizin belli beklentileri, tercihleri ve olmazsa olmazları var. Dünya genelinde yapılan çalışmalara bakıldığında partnerin zeki, ince, uyumlu ve fiziksel olarak çekici olması genel olarak en çok aranan özelliklerin başında geliyor. Peki bu özelliklerin pozitif olmaktan çıkıp çekiciliğe zarar vermesi mümkün mü?

2019 yılında yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, normalin çok üstünde bir zekaya sahip olmak kişinin çekiciliğini artırmak yerine ona zarar verebiliyor. Bir noktadan sonra aşırı zeka kişiyi daha az çekici yapmaya başlıyor. Bu durum incelik veya fiziksel olarak çekici olmak için gözlemlenmiyor. Başka bir deyişle, inceliğin ya da fiziksel çekiciliğin fazlası kişiyi daha çekici hale getiriyor ama bir noktadan sonra bu özellikler kişilerin çekiciliğini etkilemiyor.

Peki ya uyumlu olmak, yani partnerinizin her istediğine uyum sağlamak ve her kararı onların vermesine izin vermek? Araştırmaya göre, aşırı uyumlu olmak da pek tercih edilen bir özellik değil. Bir noktadan sonra aşırı uyumluluk, kişilere daha az çekici gelmeye başlıyor. Kısacası, ilişki için güzel olan şeylerin dahi aşırısı zarar!relate-banner

Gignac, G. E., & Starbuck, C. L. (2019). Exceptional intelligence and easygoingness may hurt your prospects: Threshold effects for rated mate characteristics. British Journal of Psychology, 110(1), 151-172.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?
Bombay Sapphire - Holly Warburton

Romantik İlişkilerde Hayal Kırıklığı

“Gerçek yüzünü nasıl daha önce görmedim? Ben bu insana mı aşık olmuşum?” cümleleri tanıdık geliyor mu? İlişkilerde yaşadığımız hayal kırıklığını ele aldık.
Front Seat Romance - Joseph Lorusso

Mizahın İlişkideki Yeri

Gerçekten bizi güldüren insanlardan mı hoşlanırız? Mizahın farklı türleri neler? Birlikte gülebilmek ilişkileri nasıl etkiler? Cevapları yazımızda!
İsimsiz- Anne-Sophie Tschiegg

Bir İnsanı Çekici Kılan Nedir?

Bir insandan etkilenmemizde birçok farklı sebep rol oynayabiliyor. Bir insana bakıp “Ne kadar çekici!” dememizi sağlayan özellikler neler?
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!

Partnerinize destek olamayacak kadar stresli misiniz?

Bazı faydaları olsa da genellikle stres hayatımızı ve ilişkilerimizi kötü etkiler. Stresle baş etmeye çalışmak enerjimizi zorlar, kaynaklarımızı tüketir ve partnerimize destek vermemize engel olabilir.
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.
Memories Smell Like Flowers - Ivan Alifan

Çekici Olmanın Kokumuzla Bir İlgisi Var!

Daha önce birilerini yalnızca kokusu sebebiyle çekici bulduğunuzu hissettiniz mi? Nedenini bu yazıdan öğrenebilirsiniz!

footer