Arkadaşlar Arasında Cinsel Çekim Olabilir Mi?

kategori

Yakın İlişkiler

Arkadaşlar Arasında Cinsel Çekim Olabilir Mi?

Bir kadın ve bir erkek arasındaki arkadaşlıkların özellikle erkeklerin tek taraflı cinsel çekim duyduğu durumlardan olumsuz etkilendiğini araştırmalara dayanarak biliyoruz. Peki aradaki cinsel çekim faktörünün ortadan kalkmasının arkadaşlık üzerinde ne gibi etkileri olabilir?

Bu soruya cevap arayan bir araştırma kapsamında, kadın katılımcılardan önce bir bekleme salonunda yabancı bir erkekle baş başa oturduklarını hayal etmeleri istendi. Ardından, katılımcılara nasıl hissettikleri üzerine sorular soruldu. Buna göre, kadınlar bekleme salonundaki erkeğin eşcinsel olduğunu öğrendiklerinde kendilerini çok daha rahat hissediyorlardı. Ayrıca, kendilerini daha çekici bulan kadınlar, erkeğin eşcinsel olduğunu öğrendikten sonra kendilerinin daha az çekici olduğunu düşünen kadınlara göre bu rahatlığı daha fazla hissediyorlardı.

Başka bir çalışmada ise, kadın katılımcılar deney ortamında erkeklerle bir araya getirildi ve aralarındaki iletişim gizli bir kamerayla izlendi. Katılımcılara birbirlerine ne kadar ısındıkları da soruldu. Sonuçlara göre, heteroseksüel kadın-eşcinsel erkek çiftler birbirlerine heteroseksüel kadın-heteroseksüel erkek çiftlerine kıyasla çok daha fazla ısınmışlardı. Video kayıtları da bu sonuçları destekliyordu. Öyle ki, eşcinsel erkeklerle eşleşen kadınların deney partnerlerine karşı çok daha rahat davrandıkları gözlemlendi. Örneğin, bu katılımcılar heteroseksüel erkeklerle eşleşen kadınlara göre partnerleriyle iki kat daha fazla göz teması kuruyorlardı. Bu sonuçlar, kadınların karşılarındaki erkeğin kendilerine karşı cinsel bir güdüsü olmadığında kendilerini çok daha rahat hissettiklerini kanıtlıyor.relate-banner

Russell, E. M., Ickes, W., & Ta, V. P. (2018). Women Interact More Comfortably and Intimately With Gay Men -But Not Straight Men- After Learning Their Sexual Orientation. Psychological Science, 29(2), 288-303.

Benzer yazılar

Hayatımızdaki Dracula’lar

Sahip olduğunuz enerjiyi tek buluşmada bile içine çekmeyi başaran kişiyi hiç “enerjinizi emen bir vampir” olarak düşündünüz mü?

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Summer Reveries- Claudia Verciani

3-5 Yaş Arası Çocuklarda Sosyo-Duygusal Gelişim

3-5 yaşları arasında çocuğunuzda bağımsızlık, arkadaşlık, farkındalık gibi birçok farklı alanda değişim yaşanır. Bu süreçte neler yaşandığını inceleyelim.
Montmartre Nights - Ania Hobson

Aşırı Paylaşım Yapmak

Neden iyi tanımadığımız birine bir anda bir sürü şey anlatmak isteriz? Kuaförümüz neden aile ilişkilerimizi bilir? Aşırı paylaşım yapmanın nedenlerini ele aldık!
Friends That Break Your Heart - James Blake (2021)

Arkadaş Ayrılığı: Friends That Break Your Heart

İngiliz sanatçı Blake yeni albümünde müzikte çok sık görmediğimiz bir tema olan arkadaşlık ilişkilerindeki ayrılıkları ele alıyor.

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!

Neden arkadaşlıklarımızı sona erdiririz?

Her ilişki bir gün bitme riski taşıdığı gibi arkadaşlık ilişkilerimiz de bir gün bitebilir. Peki bir arkadaşlığın bitmesindeki ana sebepler neler olabilir?
Tijana Draws

Oyun Rehberi

Çocuğunuzla oynadığınız oyunları daha keyifli hale getirecek ve oyun davranışlarınıza katkı sağlayacak bir oyun rehberi hazırladık.

footer