2022’Nin Aşk Şarkıları

yer tutucu

İlayda Karaoğlu

2022’Nin Aşk Şarkıları

Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

Pandemiyi bir şekilde geride bıraktığımız 2022 yılında, eski normale geri dönmemiz ve hayatımıza yeni insanları almamızla aşkı dolu dizgin yaşamaya kaldığımız yerden devam ettik. Birbirimizi görmek ve birbirimize temas etmek yoluyla yeni aşklara yelken açtığımız bu yılda elbette birtakım vedalar da gerçekleşti. Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.
relate-banner



  1. Until I Found You - Stephen Sanchez & Em Beihold

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Stephen Sanchez ve Em Beihold tarafından yayınlanan “Until I Found You” isminden de anlaşılacağı gibi şarkıcının âşık olacağı kişiyi bulana kadarki sürecini anlatıyor. Bir Romeo ve Juliet benzetmesi yapan yazar, şarkıda geçen Georgia’nın daha önce kendisinden uzaklaşan eski kız arkadaşı olduğunu ve onun için özel biri olduğunu aktarıyor. Fiziksel ve duygusal bağı tüm yoğunluğuyla anlatan bu şarkı, aşkı korumak için sarf edilmesi gereken çabaya dikkat çekiyor.

  1. Bi’ Tek Ben Anlarım - Köfn

Köfn tarafından yayınlanan ve söz ve müziği Salman Tin’e ait olan “Bi’ Tek Ben Anlarım”, ayrılık sonrasında duyulan özlemi anlatıyor. Eski ilişkisinden kalan anıları unutamayan sanatçı, eski sevgilisi hakkında sahip olduğu tüm bilgilerin ne kadar acı verici olduğunu “beynimde bir kurşun” sözleriyle dile getirerek pişmanlığını da aktarıyor.

  1. Here With Me - D4vd

D4vd tarafından yayınlanan “Here With Me”, yazar henüz 17 yaşında olmasına rağmen yaşlı bir kişinin bakış açısından yazılıyor. Âşık olunan kişi ile yan yana olunması temasını işleyen şarkı, bu kişiyle hayatımızın geri kalanını geçirmek istiyorsak elimizden gelen fedakarlığı göstermemiz gerektiği mesajını veriyor.

  1. Antidepresan - Mabel Matiz & Mert Demir

Mabel Matiz ve Mert Demir tarafından yayınlanan “Antidepresan”, Mabel Matiz’in söylemiyle dinleyen herkesin kendi hikayesini oluşturduğunu bize gösteriyor. Belki aile, belki arkadaş ve belki sevgili. Değer verdiğiniz, çok sevdiğiniz birinin gidişi ve hislerinize antidepresanın bile etki edemeyişi… Özlemi ve çaresizliği sonuna kadar hissettiğimiz bu şarkı, “Gitme burdan, sen olmadan ben asla yaşayamam” diyerek bir yalvarışa da dikkat çekiyor.

  1. Golden Hour - JVKE

Amerikalı sanatçı JVKE tarafından yazılan “Golden Hour” iki aşığın bir arabada geçirdiği zamanı ayrıntılarıyla anlatıyor. Sevgilisiyle yaşadığı bu özel anı “Altın Saat” olarak ifade eden sanatçı, şarkının sonlarında altın saatin bitişi ve güneşin batışı ile dinleyiciyi hüzünlü bir şekilde bırakıyor. Ancak altın saat süresince saf mutluluğun anlık görüntüsüne kendimizi kaptırabiliyoruz.

  1. Dip - Madrigal

Madrigal tarafından yayınlanan, söz ve müziği Anıl Erdem Cevici’ye ait olan “Dip”, aşkın bitişini ve vazgeçişi anlatıyor. Yazar “En son ben de uyandım artık o düşlerimden” diyerek yaşanan o kıymetli vakitleri bir “düş” benzetmesi ile ele alıyor. Düşlerden uyanılan bir aşk hikayesinin bitişini anlatan “Dip”, melodisiyle de insanı adeta bir düşler yolculuğuna çıkarıyor.

  1. Out of Time - The Weeknd

Söz yazarı, yapımcı ve şarkıcı olan The Weeknd tarafından yayınlanan “Out of Time”, Jim Carry’nin şarkının çıkışını anlatmasıyla son buluyor. Ayrılık ve pişmanlık temalarının yoğun olarak işlendiği şarkıda sanatçı geçmiş ilişkisinde başarısız oluşunu geçmiş travmaları ile ilişkilendirerek yaşadığı ilişki için geç kaldığını dile getiriyor. Eski sevgilisinin artık başka biriyle olduğunun derin üzüntüsü içinde olan sanatçı her ne olursa olsun onun yanında olduğunu ve onun için müsait olduğunu anlatıyor.

  1. Bilir O Beni

Pinhani’nin solisti Sinan Kaynakçı tarafından yazılan “Bilir O Beni”; yarım kalmışlık, fark edilme çabası, ilişkide ya da ilişkinin sonundaki iletişimsizlik ve hayal kırıklığı temaları çevresinde dönüyor. Sanatçının “ben ona sormam, o bana sorsun” ve “bugün aramadım ama bilir o beni” söylemlerinde kendi konfor alanını bırakmayarak içinde bulunduğu durumu kendisi dile getirmeden sevgilisinin anlamasını beklediği görülüyor.


Benzer yazılar

Winslow Homer – On the Stile

Romantik İlişkilerde Takım Olabilmek: Ortak Hedefler

Aşk ve uyum mutlu bir romantik ilişki için önemli olsa da ortak ilişki hedefleri belirlemek, güçlü ve sürdürülebilir bir ilişkiye sahip olmamızda önemli bir rol oynuyor.
Domenico Ronca – Jealousy

Kıskançlık romantik ilişkiler için sağlıklı olabilir mi?

Kıskançlık doğru zamanda ortaya çıktığında ve doğru yönetildiğinde romantik ilişkilerimizdeki tatmini, güveni ve bağlılığı artırabiliyor.
Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Munch - Seated Male Nude in the Forest

Partnerler Arasındaki Cinsel İstek Farklılığı İlişkinin Sonu mu?

Partnerlerin cinsel istek seviyeleri farklı olursa bu durum ayrılıkla sonlanmak zorunda mı? Yoksa bir çözüm yolu bulunabilir mi? Cevapları yazımızda!

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

footer