2021’In Aşk Şarkıları

Orhun Ogün Yücel

Orhun Ogün Yücel

2021’In Aşk Şarkıları

Yol - Altın Gün (2021)

Yol - Altın Gün (2021)

İnsanlık olarak pandemiyle yaşamın ikinci yılını tamamlamak üzereyken müzikte bunun yansımalarını çok farklı şekillerde görüyoruz. Bazı sanatçılar bu durumun ilişkilerimize ve hayatımıza etkilerini müziklerine aktarırken bazı sanatçıların ise pandemi öncesi hayatlarına nostalji duyduklarını, hatta pandemi öncesinde yazdıkları şarkıları tekrar yorumladıklarını görüyoruz. Biz de bugünkü yazımızda 2021 yılında yayınlanmış aşka dair şarkıları listeledik.
relate-banner



Big Red Machine – Renegade

Bu yılın en heyecan verici projelerinden biri de The National’ın kurucularından biri olan Aaron Dessner ve Bon Iver’dan oluşan süpergrup Big Red Machine’in ikinci stüdyo albümü How Long Do You Think It’s Gonna Last? oldu. Albümün en dikkat çekici şarkılarından biri Taylor Swift’in de yer aldığı Renegade, ruh sağlığı sorunları yaşayan biriyle romantik ilişki kurma tecrübesini anlatıyor. Bu duruma destekleyici ve anlayışlı ama aynı zamanda da yer yer sabırsız bir yerden yaklaşıyor.



Japanese Breakfast – Posing in Bondage

Koreli Amerikalı sanatçı Michelle Zauner’in liderlik ettiği bağımsız rock grubu Japanese Breakfast’ın üçüncü stüdyo albümü Jubilee’de yer alan Posing in Bondage tek eşli bir ilişkideki bağlanmayı fiziksel bağlanmaya benzetiyor. Sanatçı Stereogum’a şarkıyla ilgili yaptığı röportajda bağ kurmaya çalışıp başaramayan iki insanın hissettiği yalnızlık ve özleme değindiğini anlatıyor.



Bleachers – Secret Life

Son yılların en başarılı prodüktörlerinden biri olan Jack Antonoff’un solo projesi Bleachers’ın son albümü Take the Sadness Out of Saturday Night’da yer alan Secret Life, Antonoff’un sık sık beraber çalıştığı Lana Del Rey’in arka vokalleriyle süslenmiş bir şarkı. Antonoff şarkıda sevdiği bir insanla beraber gizli, sessiz ve huzurlu bir hayat kurma hayalini anlatıyor.



Jungle – Keep Moving

İngiliz elektronik ikilisi Jungle’ın yeni albümü Loving in Stereo için yayınladığı ilk tekli olan Keep Moving, umut dolu bir mesaja sahip. Lloyd-Watson, ilişkilerinde yaşadığı sorunlara ve baş ettiği zorluklara rağmen kendisine umut dolu bir yaklaşıma sahip olmayı öğütlüyor.



L’Imperatrice – Peur des filles

Fransız pop grubu L’Imperatrice’in bu sene yayınladığı albümü Tako Tsubo’da yer alan Peur des filles sözleri ve klibi ile beraber cinsiyet rolleri ve heteroseksüel ilişkilere dair komik ve abartılı bir yorum sunuyor.



Altın Gün – Ordunun Dereleri

Amsterdam çıkışlı Anadolu rock grubu Altın Gün’ün son albümü Yol yine grubun sık sık beslendiği Anadolu’dan çıkma türkülerin modern saykodelik rock yorumlarıyla bezenmiş bir albüm. Ordunun Dereleri de türkülerde sık sık rastladığımız bir kara sevda hikayesini anlatıyor.



Arlo Parks – Green Eyes

Parks, Collapsed in Sunbeams isimli albümde yer alan Green Eyes’ı üretirken etkilendiği sanatçılar arasında Beach House gibi dream pop seslerini ve Frank Ocean gibi alternatif R&B sanatçılarını sayıyor. Gerçekten de şarkıda, bu ses çeşitliliğini görmek mümkün. Parks, bir kadınla sahip olduğu bir ilişkinin çok sürmemesini anlatıyor ve kuir ilişkilerin aile ve toplum baskısından nasıl etkilendiğini gözler önüne seriyor. Bu baskıların kendisiyle olan ilişkilerine de değinen sanatçı, ilişkisinin sona ermesinde de bu durumun etkili olduğunu söylüyor.



Kali Uchis & SZA – fue mejor

Amerikalı alternatif R&B sanatçıları Kali Uchis ve SZA’ın ilk işbirliği olan fue mejor, İngilizce ve İspanyolca sözleri ile istenmeyen bir ayrılığın ardından kendini bulma çabasını sözlere döküyor.



Yves Tumor – Jackie

Yves Tumor’un bu sene yayınladığı EP’si The Asymptotical World’ün giriş şarkısı olan Jackie’yi en iyi şekilde klibi anlatıyor diyebiliriz. Klipte Yves Tumor ve Jackie’nin bir ormanda kavga ettiklerini görüyoruz ve sonunda patlayarak bir uçurumdan aşağı düşüyorlar. Bunun sanatçı ve Jackie arasındaki yıkıcı ilişkinin bir temsili olduğunu söylemek yanlış olmaz sanıyorum ki.



RÜFÜS DU SOL – Next to Me

Avustralyalı house grubu RÜFÜS DU SOL’un yeni albümünde yer alan Next to Me, şarkının öznesinin ne olursa olsun partnerinin yanında olmak istemesini ele alıyor.



EDİS – Martılar

Bu yılın en çok dinlenen Türkçe şarkılarından biri olan Martılar, güncel Türkçe pop müziğin en popüler isimlerinden biri olan Edis’in albümsüz geçtiği 2021’de yayınladığı teklilerden biri. Martılar’ın ferah ve yenilikçi sesi sizi yanıltmasın, şarkı Türkçe popun en popüler temalarından biri olan ayrılığın ardından yaşanan özlemi betimliyor.



Silk Sonic – Fly As Me

Anderson .Paak ve Bruno Mars’tan oluşan funk süpergrubu Silk Sonic’in ilk albümü An Evening with Silk Sonic’te yer alan Fly As Me’de, Paak ve Mars kendileriyle birlikte olan veya ilişkilenen bir insanın ne kadar “şanslı” olduğunu anlatıyorlar.



Adele – Cry Your Heart Out

Adele’in 6 yıllık bir aranın ardından yayınladığı ilk stüdyo albümü olan 30’de bulunan Cry Your Heart Out, sanatçının boşanmasının ardından hissettiklerini kelimelere döküyor. Sanatçı, ayrılığının hemen ardından kendisini ne kadar bitmiş hissettiğini anlatırken duygularını dökmenin ve katarsis yaşamanın doğal ve sağlıklı olduğuna değiniyor.



Perdenin Ardındakiler – Yarınlar Var

2020’nin en çok dinlenen Türkçe müzik gruplarından biri olan Perdenin Ardındakiler’in bu sene yayınladığı albümü Sanrılar’ın kapağı da Türk ressam Ece Gauer tarafından tasarlanmış. Sanrılar’da yer alan Yarınlar Var, albüme adını veren sanrıların ilişkilere olan yansımalarını anlatıyor.



Lil Nas X – MONTERO (Call Me By Your Name)

MONTERO (Call Me By Your Name), country ve hiphop müziğini karıştıran sesiyle son yılların en şahsına münhasır sanatçılarından biri olan Lil Nas X’in son albümü. Adı ve nakaratında Oscar ödüllü film Call Me By Your Name’e gönderme yapan şarkı, kuir bir ilişkiye sahip olmanın getirdiği gizli kalma dürtüsüne country ve hiphop gibi kuir temsillerin daha az olduğu müzik türlerinde hayat vererek de müzik dünyasında daha önce adım atılmamış yeni alanları keşfetmeye devam ediyor.

2021 yılında yayınlanmış bu şarkılar ve daha fazlasıyla aşkın her türlüsünü anlatan şarkıların bulunduğu oynatma listemize aşağıdan ulaşabilirsiniz. Eklemek istediğiniz ve unuttuğumuzu düşündüğünüz şarkı önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!





Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.

Romantik İlişkiler ve Psikolojik Sağlık

Romantik ilişkiler psikolojik sağlığı nasıl etkiliyor? Bu yazıda psikolojik sağlık ile ilişkiler arasındaki ilişkiyi derledik.
Ophelia (John Everett Millais, 1852)

Hamlet’in Ophelia’sı ve Ophelia Sendromu

Shakespeare’in Hamlet oyunundaki Ophelia karakterini ve adını verdiği Ophelia Sendromu’nu beraber inceleyelim!
Two On A Bridge - Igor Krapar Shcherbakov (2021)

Aşk İksiri: Feromon

Tanıştığınız andan itibaren birine ilgi duydunuz fakat nedenini anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bazı kişilere ise ilk andan beri arkadaş gözüyle mi bakıyorsunuz?

footer