Partnerinizle Oynayabileceğiniz Kutu Oyunları

Orhun Ogün Yücel

Orhun Ogün Yücel

Partnerinizle Oynayabileceğiniz Kutu Oyunları

Evlerimizde oldukça fazla zaman geçirdiğimiz bu günlerde partnerlerimiz, ailemiz, ev arkadaşlarımız veya beraber yaşadığımız diğer insanlarla normalde olduğundan çok daha fazla birlikte bulunuyoruz. Siz de bu zamanlarda sevdiklerinizle daha kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacak bir hobi arıyorsanız ve eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsanız kutu oyunlarını denemeye ne dersiniz? Hem dünyada hem ülkemizde kutu oyunları çok hızlı bir geri dönüş yapıyor. Hepimizin bildiği Monopoly, Risk, Tabu gibi oyunlar yerlerini yavaş yavaş çok daha iyi tasarlanmış rengarenk ve farklı oyunlara bırakıyor. Biz de bu yazımızda iki kişiyle dahi oynayabileceğiniz bazı kutu oyunları listeledik.
relate-banner



1. Yamalı Yorgan

İki kişilik kutu oyunlarının bahsi geçtiğinde ilk akla gelen oyunlardan biri olan Yamalı Yorgan, Tetris benzeri bir kutu oyunu. Yamalı Yorgan'da 9'a 9'luk bir tahta üzerinde bir yorgan dikmeye çalışıyorsunuz. Tetris benzeri kumaş parçalarını yorganınıza işledikçe düğmeler kazanıyorsunuz ve bu düğmeleri kullanarak yeni kumaş parçaları satın alıyorsunuz. Oyun bittiğinde yorganında en az boşluk ve önünde en fazla düğme olan oyuncu oyunu kazanıyor.



2. Carcassonne

Avrupa tarzı veya Alman tarzı kutu oyunları olarak da bilinen akımın en sevilen örneklerinden biri olan Carcassonne, 2-5 kişi arası bir grupla oynanabilen bir stratejik karo yerleştirme oyunu. Oyuna boş bir masayla başlıyor ve kapalı bir desteden çektiğiniz karolarla Carcassonne isimli Fransız köyünü baştan yaratıyorsunuz. Kendi tahtanızı kendiniz oluşturmanız da oyunu her oynadığınızda çok farklı bir tecrübe yaşamanızı sağlıyor. Oyunda karoları yerleştirirken bir yandan da vatandaşlarınızı (meepleadı verilen tahta figürler) bu karolara yerleştirerek puan topluyorsunuz. Vatandaşlarınız yerleştirdiğiniz karo tipine göre (yol, şehir, tarla, manastır) eşkıyalık, çiftçilik veya şövalyelik yapabiliyor ve bütün bunlar size farklı şekillerde puan kazandırıyor. Oyun sonunda vatandaşları sayesinde en çok puanı toplayan oyuncu oyunu kazanıyor ancak oyunu kazanmak için uygulayabileceğiniz birçok farklı strateji var!



3. Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe 2-5 kişi arası bir grupla oynanabilen bir başka Alman tarzı klasiği. Bir kart toplama oyunu olan Ticket to Ride Europe'da Erzurum'dan Edinburgh'a, Moskova'dan Lizbon'a Avrupa'nın her köşesine demiryolları inşa ediyorsunuz. Her bir demiryolu hattı farklı renk ve sayıda vagonlardan oluşuyor ve bu gereklilikleri de sıranızda yerde açılan vagon kartlarından alarak yerine getiriyorsunuz. Oyunun sonunda hedef kartlarındaki rotalardan en fazla tamamlayan oyuncu oyunun galibi oluyor.



4. Pandemic

Sevdiğiniz insanlara karşı oynamak yerine sevdiğiniz insanlarla beraber oyunun kendisine karşı mücadele etmek istiyorsanız Pandemic tam size göre! Pandemic 2-4 kişi arası bir grupla oynanabilen ve oyuncular arası mücadele yerine iş birliğine dayanan bir set toplama oyunu. Oyunu kazanmak için sevdiklerinizle beraber çalışarak dünyanın çeşitli yerlerinde başlayan dört salgın virüsünün yayılmasını durdurmanız ve tedavilerini bulmanız gerekiyor. Eğer halihazırda bir pandeminin içinde olduğumuz için bu oyun ilginizi çekmiyorsa yine iş birliğine dayalı bir oyun olan Lanetli Ada'da partnerinizle hazine avına çıkabilirsiniz.



5. Sushi Go

İçlerinde çeşitli sushilerin bulunduğu tabakların bir konveyör bant üzerinde dolaştığı restoranlara Kaitenzushi adı verilir. 2-5 kişi arası bir grupla oynanabilen kart toplama oyunu Sushi Go'da da bir Kaitenzushi'da size en çok puan kazandıracak sushileri toplamaya çalışıyorsunuz. Her sushinin farklı özellikleri ve birbirinden şirin illüstrasyonları var; örneğin sashimilerden 3 tane toplayabilirseniz size 10 puan kazandırıyorlar, nigiriler ise vasabi ile beraber alabildiğinizde puanlarını üçe katlıyorlar. Farklı puanlamaları olan farklı yemek çeşitleri sayesinde oyunda uygulanacak o kadar çok strateji var ki asla sıkılmıyorsunuz! Çiğ balık sevmiyorsanız benzer bir oynanışı olan Machi Koro'da arkadaşlarınızla en büyük şehri yaratmak için mücadele edebilirsiniz!



6. Splendor

2-4 kişi arası bir grupla oynanabilen Splendor'da arkadaşlarınızla Rönesans döneminin en saygı duyulan mücevher tüccarı olmak için amansız bir yarışa giriyorsunuz. Bir çip toplama ve kart geliştirme oyunu olan Splendor'da mücevher çipleri topluyor ve bu mücevherleri kullanarak gelişim kartları alıp dükkanınızı geliştiriyor, hatta dükkanınızı soyluların ziyaret etmesini sağlayarak prestijinizi artırmaya çalışıyorsunuz. Bir mücevher tüccarı olma fikri ilginizi çekmediyse benzer bir oynanışı olan Wingspan'da arkadaşlarınızla kuş gözlemciliği de yapabilirsiniz.



Bu listeyi derlerken yer verdiğimiz oyunların Türkiye'de makul fiyatlar karşılığında Türkçe olarak ulaşabileceğiniz oyunlar olmasına özen gösterdik. Yurt dışında yaşayan veya Türkçe desteğini ve astronomik gümrük, nakliye ücretlerini önemsemeyen okuyucularımız bir Yunan köyünde en yüksek kuleyi yapmaya çalıştığınız Santorini, bir Portekiz sarayının duvarlarını rengarenk fayanslarla döşediğiniz Azul veya rakip ajanlara yakalanmadan kendi ajanlarınızı bulmaya çalıştığınız Codenames Duet gibi örnekleri de deneyebilirler.

Evde sevdiklerinizle oturduğunuzda yapacak yeni bir şeyler arıyorsanız bir konser bileti fiyatına alıp sevdiklerinizle yüzlerce kez oynayabileceğiniz bu oyunları deneyebilirsiniz!


Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!

Partnerle Seks Hakkında Konuşmak Cinsel Tatmini Artırıyor!

Partnerinizle cinsellik hakkında konuşmak istiyor ama nasıl yapabileceğinizi bilmiyorsanız bu yazımız tam size göre!

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?
İsimsiz- Anne-Sophie Tschiegg

Bir İnsanı Çekici Kılan Nedir?

Bir insandan etkilenmemizde birçok farklı sebep rol oynayabiliyor. Bir insana bakıp “Ne kadar çekici!” dememizi sağlayan özellikler neler?

footer