Müziğe Konu Olan Sağlıklı İlişkiler

Orhun Ogün Yücel

Orhun Ogün Yücel

Müziğe Konu Olan Sağlıklı İlişkiler

Iron & Wine - Our Endless Numbered Days (2004)

Iron & Wine - Our Endless Numbered Days (2004)

Müziklerde anlatılan romantik ilişki örnekleri çoğu zaman toksik veya sağlıksız ilişkiler olabiliyor. Ancak bu, sağlıklı ilişkilerin sanatta yer verilmeye değer olmadığı anlamına gelmiyor. Birçok sanatçı da aslında ilişkilerinin uzunluklarından bağımsız olarak oldukça nazik ve olumlu ilişkilerini anlatıyorlar. Biz de bugün size müzikte sağlıklı ilişki örneklerinden oluşan bir liste derledik.
relate-banner



Iron & Wine - Love and Some Verses

Amerikalı folk sanatçısı Iron & Wine'ın (Sam Beam) ikinci stüdyo albümü Our Endless Numbered Days'de yer alan bu şarkı, Sam Beam'in ilk albümlerindeki sade ve duru üslubuna çok zarif bir örnek teşkil ediyor. Beam, şarkıda kendisi, partneri ve hayatları değişse de partnerini hep kendisi olduğu için seveceğini anlatıyor. Sanatçı, partnerinin her zaman yanında olmak istediğini söylüyor.



RÜFÜS DU SOL - Treat You Better

Treat You Better, Avustralyalı alternatif elektronik grubu RÜFÜS DU SOL'un 2018 çıkışlı albümü SOLACE'ın açılış şarkısı. Şarkı, hayatı boyunca partnerinin yanında olmak isteyen birinin ağzından yazılmış. Şarkının öznesi, partneriyle geçirdikleri güzel günlerin bir sonu olmadığını ve onun yanında olmaya devam etmek istediğini söylüyor. Hatta, partnerine her zaman daha iyi ve nazik davranmak istediğini de belirtiyor.



Dinner Party - Luv U

Luv U, yeni nesil caza damga vuran Kamasi Washington, Terrace Martin ve Robert Glasper gibi isimlerin kurduğu süpergrup Dinner Party'nin ilk EP'sinde yer alıyor. Şarkının kahramanı partnerine, acele etmeleri gerekmediğini ve birbirlerine aşklarını gösterecek çok zamanları olduğunu söylüyor. Kahramanımız, partneriyle uzak gelecekte dahi beraber olmanın planlarını yaptığını söylüyor.



Tom Odell - Grow Old with Me

İngiliz sanatçı Tom Odell'in ilk albümünün açılış şarkısı olan Grow Old with Me'de Odell, partnerine, ellerimiz yaşlansa da vücutlarımız değişse de şarkımızı söylemeye devam edeceğiz diyor ve partneriyle beraber uyumanın ona ne kadar huzur verdiğini anlatıyor.



Fiji Blue - Butterflies

Bağımsız pop grubu Fiji Blue, hüzünlü ama umut dolu müzikleriyle dinleyicilere en özel anlarında bile rehberlik etmeyi amaçlıyor. 2020 yılında çıkardıkları tekli Butterflies, adını hem İngilizce hem Türkçe'de kendine yer bulan karnında kelebekler uçuşması deyiminden alıyor. Tutulma döneminin yoğunluğunu gözler önüne seren şarkıda sanatçı, geceleri yatağa yattığında dahi aşık olmanın heyecanını hissettiğini söylerken ayrı kaldığında ise kendisini yalnız hissettiğini belirtiyor.



Maria Isabel - The 1

Lo-fi R&B sanatçısı Maria Isabel'in 2020 yılında çıkardığı ilk albümü Stuck in the Sky'da yer alan bu şarkı, sanatçının içinde bulunduğu uzak mesafe ilişkisini ele alıyor. Partnerinin sesinin onu iyileştirdiğini söyleyen Isabel, ilişkilerinin partneriyle büyük fedakarlıklar yaparak görüşmelerine değdiğini ve partnerine bu zorluklara göğüs gerecek kadar aşık olduğunu anlatıyor. Ne zaman birbirlerine veda etseler ilişkilerinin azalıp bitmesinden korktuğunu söyleyen sanatçı, yine de ilişkilerinin bunu göze almaya değer olduğunu belirtiyor.



James Blake - Barefoot in the Park

İngiliz elektronik pop/soul sanatçısı James Blake'in ünlü oyuncu Jameela Jamil'le olan ilişkisini anlattığı Assume Form albümünde yer alan bu şarkıda son zamanlarda kendisinden sıkça bahsettiren İspanyol sanatçı ROSAL√ɬçA da yer alıyor. Blake, partnerinde hayatı boyunca aradığı şeyi bulduğunu ve artık aramayı bıraktığını söylüyor. Sanatçı, biriyle sürekli vakit geçirmenin o insanın karakterinin güzel yönlerini almaya sebep olduğunu söylüyor ve artık partnerinden ayrı kaldığında kendisini eksik hissettiğini belirtiyor.



Charlie Puth - One Call Away

Amerikalı pop sanatçısı Charlie Puth'un Nine Track Mind albümünde yer alan bu şarkıda Puth, partnerini yalnız bırakmayacağını anlatıyor. Kendisine ne zaman ihtiyaç duysa veya ne zaman umutsuzluğa kapılsa onun için güçlü duracağını söyleyen sanatçı, partneri onu her aradığında yanında olacağını söylüyor. Puth, partnerinin kendisini bulmasına ve kendisini açmasına destek olmak istediğini belirtiyor.

Bu şarkıların ve sağlıklı ilişkileri konu alan daha fazla şarkının bulunduğu oynatma listemize aşağıdan ulaşabilirsiniz. Eklemek istediğiniz ve unuttuğumuzu düşündüğünüz şarkı önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!





Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.

Romantik İlişkiler ve Psikolojik Sağlık

Romantik ilişkiler psikolojik sağlığı nasıl etkiliyor? Bu yazıda psikolojik sağlık ile ilişkiler arasındaki ilişkiyi derledik.
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!

İlişkinin Ana Kuralları

İlişkinizde partnerinizle birlikte belirlediğiniz bazı kurallar o ilişkinin daha sağlıklı yürümesini sağlayabilir. Gelin birlikte bakalım.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.

Aşkın İyileştirici Hali : Güvenli Bağlanmayı Anlatan Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan şarkıları derledik!

footer