Kendini Sevmek ve Narsisizm Arasındaki İnce Çizgi
Seni seviyorum ama kendimi daha çok! Kendini sevmek narsisizm ile eş değer değil. Aksine narsisizmin en büyük düşmanı, dengeli öz sevgi.
Neleri kontrol edebilirim ve edemem?
Bir ilişki içerisindeyken her şey kontrolümüz altında olmayabiliyor. Neleri kontrol edip edemeyeceğimizi bilmek bizi rahatlatabiliyor.
İş Hayatında Kişisel Sınırlar
Teknolojinin ilerlemesiyle beraber kişisel sınırlarımızın netliği de giderek azalıyor, bu durum profesyonel sınırlarımızı da değiştiriyor.
Öz Sabotaj: Kendimize Yaptığımız 8 Kötülük
Hepimiz zaman zaman kendimizi sabote edebiliyoruz, bu sabotaj yöntemlerini öğrenmek bunları fark edip engellemeyi kolaylaştırabilir.
İlişkide Partnerinizden Beklemeye Hakkınız Olan 8 şey
"Partnerimin beni sevdiğini biliyorum ama hiç söylemiyor." Partnerimizden beklemeye ve istemeye hakkımız olan "temel" şeyleri anlatıyoruz.
Öz şefkat geliştirmek, güvende hissetmemize yardımcı oluyor.
"Önce kendini sevmeli, sarmalı insan. Daha sonra başkalarını." Dilden dile dolaşan bu cümle, gerçeği yansıtıyor olabilir mi?
Yaş, Memnuniyet, Cinsiyet: İlk Cinsel Deneyim
Cinselliğe dair birçok konuda olduğu gibi ilk cinsel deneyim hakkında da çok fazla yanlış "bilgi" var. Bu konuyla ilgili bilgiler yazımızda!
"Hayır" Diyebilme Rehberi: İlişkilerde Sınırlar
İlişkilerimizde "hayır" diyebilmek ve sınır koymak hem bize hem ilişkimize iyi geliyor. Sınır koymayı nasıl başarabiliriz?
Kendine İlgi ve Anlayış ile Yaklaşmak: Öz şefkat
Başkalarına karşı gösterdiğimiz anlayışı kendimize karşı gösteriyor muyuz? Öz şefkatli olmamız ilişkilerimizi de olumlu etkiliyor.
Kendini Affedebilmek
Kendimizle sağlıklı bir ilişki kurabilmek için zor durumlarda kendimizi affedebilmeliyiz. Hangi özelliklerimiz bunu kolaylaştırıyor?
Hepimizin İhtiyaç Duyduğu 7 Dinlenme şekli
Dinlenmenin yalnızca fiziksel dinlenmeden ibaret olmadığını ve dinlenmenin aslında 7 şekli olduğunu biliyor muydunuz? Detaylar yazımızda!
Öz Bakımınıza Dikkat Etmeniz İçin 5 Öneri
Kendinizi işinize dair bıkkın ve bunalmış mı hissediyorsunuz? Böyle zamanlarda öz bakımınıza dikkat etmek size iyi gelebilir!
Pandemi Günlerinde Stresle Başa Çıkabilmek
Daha önce hiç tecrübe etmediğimiz bu pandemi döneminde değişim ve kısıtlamaların getirdiği stresle nasıl mücadele edebiliriz?
Tükenmişlik Hissiyle Nasıl Baş Edebiliriz?
Birçoğumuz dönem dönem hiçbir şey yapamayacak ve yapmak istemeyecek kadar tükenmiş hissederiz. Peki, bu hisle nasıl mücadele edilebilir?
Ayrılık Sonrası Kişisel Gelişim
Ayrılığın getirdiği hislerle nasıl başa çıkacağım? Kendimize şefkat göstermek bu acıyla baş edebilmemize yardımcı oluyor. İşte daha fazlası!
Kendini Affetmenin İlişkilere Olan Etkisi
Kişinin kendisiyle kurduğu ilişki, romantik ilişkilerine de yansıyor. Kendini affetmek, ilişki memnuniyetini ve kalitesini etkiliyor.
Minnettarlık duygusu ilişkilerimize iyi geliyor.
"İyi ki varsın, iyi ki hayatımdasın." Bu kısacık cümleleri sevdiklerimize sarf etmenin iyilik halimize iyi gelebileceğini biliyor muydunuz?
Stres İlişkilerimizi Nasıl Etkiliyor?
Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen stresle başa çıkmak zor olabiliyor. Bu durumun ilişkilerimizi etkilemesi ise kaçınılmaz oluyor.
Uzak Mesafe İlişkisi 1 - İlişki Dinamikleri
Gözden uzak olan gönülden de ırak mıdır? Partnerinizle aranıza giren kilometrelerin ilişkinizi nasıl etkileyebileceğini anlatıyoruz.
Neden Çocuklarımızın Hayatına Burnumuzu Sokarız?
Çocuğunuz hakkında bilgi edinmek için eşyalarını karıştırıp günlüğünü okumayı mı planlıyorsunuz? Peki bu gerçekten iyi bir fikir mi?
Olumsuz beden algısının arkadaşlarımızla ne ilgisi var?
Bedenimizden duyduğumuz memnuniyetsizliği, fazla kilolarımızı arkadaşlarımıza anlatarak dert yanıyoruz. Peki bu bizi nasıl etkiliyor?
Kendinize karşı fazla sert olabilir misiniz?
Herkesin hatası affedilebilir gibi geliyor ancak söz konusu siz olunca çok mu acımasızsınız? Gelin birlikte inceleyelim.
Çocuğunuza Sağlıklı Sınırları Nasıl Öğretebilirsiniz?
Çocukların bireyselleşmesi için ebeveynlerin onlara sınırlarını korumayı öğretmesi çok önemli. Peki nasıl sorusunun cevabı ise yazımızda!
Çocuğuma 'Mahremiyeti' Nasıl Anlatabilirim?
Çocuklar özel bölgelerini ve bu bölgelerin mahrem olduklarını nasıl öğrenebilirler? Çocuklara mahremiyet konusunda nasıl yaklaşılmalı?
Ebeveynler için Öz şefkat
Çocuğunuzun bakımı önemli olduğu gibi, bir ebeveyn olarak kendinize şefkat göstermeniz de büyük önem taşıyor. Peki nasıl?
Doğal Afet Sonrası İyileşmek İçin Ne Yapabiliriz?
Yaşanan doğal afetler sonrası normalimize dönmek zaman ve emek isteyebiliyor. Peki kendimizi iyileştirmenin yolları neler olabilir?
Başkalarını Memnun Etme Eğilimine Sahip Olabilir Misiniz?
Sürekli olarak kendinizi arka plana atıp, başkalarının mutluluğu için kendi rahatınızdan vazgeçiyor musunuz? O halde yazımıza göz atın!
Gençlik Aşkları: Olivia Rodrigo - SOUR
Z kuşağının aşk ile ilgili tecrübelerini anlatan bu albümü sınır koymak, toksik ilişkiler ve kapanış yapabilmek üzerinden inceliyoruz!
Büyük ebeveynlerimiz hayat memnuniyetimizi olumlu etkiliyor.
Büyükanne ve dedelerinizle kurduğunuz ilişkinin size çok iyi geldiğini fark etmiş miydiniz? Hayatımızda büyük bir yer tutan bu kişilerin etkisi araştırmalarla da destekleniyor!
İş Yerinde Öz Saygı
İş yerinde öz saygımıza tehdit oluşturabilecek birçok durumla karşılaşsak da öz saygımızı güçlendirebileceğimiz stratejiler bulunuyor!
Öz şefkat, Boşanma Sonrası Stresle Baş Etmeye Yardımcı Oluyor.
Ayrılık sonrası yaşanan süreç çok da kolay olmuyor. Peki öz şefkat geliştiren kişiler bu süreci daha kolay atlatabilir mi?
Çocuklar İçin Öz Şefkat Geliştirme Pratiği
Birlikte ‘‘Keyifli Etkinlikler Takvimi’’ oluşturarak çocuğunuzun öz şefkat geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Detaylar yazımızda!
Toksik İlişkilerden Nasıl Kopabiliriz?
Tüm motivasyonumuzu tüketen toksik ilişkilerden çıkabilmek; farkındalık kazanmak, destek almak ve doğru adımları atabilmek ile mümkün.
Kendimize Karşı Şefkatli Olmayı Hatırlatan 9 Söz
Kendimize karşı zaman zaman şefkatli olmayı unutabiliyoruz. Peki kendimize bunu nasıl hatırlatabiliriz?
Toksik Ebeveynlik
Ebeveynlerimizle kurduğumuz ilişkiler kimi zaman olumlu kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Peki kurduğumuz bu ilişki aslında toksikse?
Aşırı Paylaşım Yapmak
Neden iyi tanımadığımız birine bir anda bir sürü şey anlatmak isteriz? Kuaförümüz neden aile ilişkilerimizi bilir? Aşırı paylaşım yapmanın nedenlerini ele aldık!
Ebeveynliğe Giden Yolda İlişki Memnuniyetini Koruyabilmek
Yakınlık ve takdir göstermek ilişkiye dair farkındalıkla beraber ebeveynliğe geçiş sürecinde ilişki memnuniyetini korumaya yardımcı oluyor.
Bize İyi Gelmeyen 12 Düşünce
Mantıklı ve tutarlı olmak, hata yapmamak, herkes için her zaman uygun olmak… Kendimizden beklentilerimiz neler ve ne kadar gerçekçiler?
Toksik Ebeveynlik – Çözüm Önerileri
Ebeveynlerinizle kurduğunuz ilişki size zarar veriyor mu? Ebeveyninizle ilişkinizin olumsuz etkilerinden korunmak mümkün.