İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

kategori

Yakın İlişkiler

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!



İlişkilerimizde kendimizce haklı ancak ilişki dinamiğine zarar verebilecek davranışlar gösterebiliyoruz.. Siz de ilişkinizde aşağıda listelediğimiz 5 davranışta bulunuyorsanız bu davranışları gözden geçirmeniz sağlıklı olabilir:

Sevgiyi geri çekme: Genellikle yanlış algılanan bir duruma tepki olarak kendimizi partnerimizi cezalandırma amacıyla geri çekmemiz, iletişim kurmamamız, bizi yalnızca partnerimizden daha uzak ve izole tutar.

İnatçılık/Kasten Yapma: İnatçı olduğumuzda istediklerimizde katı olma eğiliminde oluruz. Etkilenmemize, ilişkiyi ilerletmek için ilişkiyi iyileştirmeye izin vermeyiz, başka bakış açısını kabul etmeyiz.

Uzaklaşma: Tüm enerjimizi ve odağımızı başka yerlere vererek kendimizi ilişkiden uzaklaştırmak ilişki üzerinde olumsuz etkiler yaratır.

Adaletsiz/Haksız Beklentiler: Beklentilerimizi partnerimize açıkça söylemediğimiz sürece ondan bunları bilmesini beklememiz ilişkimize zarar verebilir. Partnerimizin bizim için yapabilecekleri ve yapamayacakları konusunda gerçekçi beklentilere sahip olmak önemlidir.

Güç Arayışı: Bazı çiftler sürekli bir rekabet içindedirler. Öyle ki her anlaşmazlığın sonunda bir “kazanan” olmalıdır. Bunun altında genellikle bir üstünlük arama duygusu vardır. Birçok konuda partnerimizden daha iyi bildiğimize inanmak, onun üzerimizdeki olumlu etkisini kabul etmemek ve eleştirilere tamamen kapalı olmak üstünlüğü koruma girişimlerimiz arasında değerlendirilebilir.relate-banner

Bu yazı @lizlistens isimli hesabın “Stop These 5 Things in Your Relationship” isimli gönderisinden derlenmiştir.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.

Romantik İlişkiler ve Psikolojik Sağlık

Romantik ilişkiler psikolojik sağlığı nasıl etkiliyor? Bu yazıda psikolojik sağlık ile ilişkiler arasındaki ilişkiyi derledik.

İlişkinin Ana Kuralları

İlişkinizde partnerinizle birlikte belirlediğiniz bazı kurallar o ilişkinin daha sağlıklı yürümesini sağlayabilir. Gelin birlikte bakalım.

Yaşam Enerjimizi Tüketen Bazı Davranışlarımız

Sıkça başvurduğumuz bazı davranışlarımız aslında enerjimizi alıp götürüyor. Sizin için bu davranışları listeledik.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!

footer