Taklit Edilmek Hoşumuza Gidiyor!

kategori

Yakın İlişkiler

Taklit Edilmek Hoşumuza Gidiyor!

Kendimizi yakın hissettiğimiz insanlarla konuşurken farkında olmadan davranışlarımızı onlarınkine benzer hale getirdiğimizi, bir nevi senkronize ettiğimizi biliyor muydunuz?

Araştırmalar keyifli bir sohbet içerisindeyken farkında olmadan birbirimizi taklit etmeye başladığımızı gösteriyor. Mesela karşımızdaki insan bacağını mı sallıyor? Biz de sallıyoruz. Üstelik eğer karşımızdaki insan bizim davranışlarımızı sergilerse, yani bir nevi bizi taklit ederse onun hakkında daha olumlu düşünmeye başlıyoruz. Bu sebeple eğer yeni tanıştığınız bir insanın sizden hoşlanmasını istiyorsanız göze batmayacak şekilde onun davranışlarını taklit edebilirsiniz. Karşınızdaki kişi kendisi gibi davrandığınızı bilinçli bir şekilde fark edemese de size daha hızlı ısınacaktır.relate-banner

Chartrand, T. L., & Bargh, J. A. (1999). The chameleon effect: the perception-behavior link and social interaction. Journal of Personality and Social Psychology, 76, 893-910.

Benzer yazılar

Yaşam Enerjimizi Tüketen Bazı Davranışlarımız

Sıkça başvurduğumuz bazı davranışlarımız aslında enerjimizi alıp götürüyor. Sizin için bu davranışları listeledik.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Untitled - Essam Marouf

Romantik İlişkilerde Empati Kurabilmek

Romantik ilişkilerde empatinin önemini bilmek kadar, nasıl empati kuracağımızı bilmek de ilişki memnuniyeti konusunda önemli rol oynuyor.
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!
unknown

Çocukluk Dönemi - Yanlış Bilinenler

Çocuğunuz hayali arkadaşlarıyla mı konuşuyor? Peki bu endişe etmenizi gerektirecek bir durum mu? İşte doğru bilinen yanlışlardan biri!
Unknown

Sevginizi Geri Çekmeyin, Adaleti Güçlendirin!

Çocuğunuza sevginizi olabildiğince göstermenin, hissettirmenin ne gibi faydaları var? şefkat neden çocuklara iyi gelir? Detaylar yazımızda!
Untitled- Tatiana Syrikova

Bebek Gelişimi - Yanlış Bilinenler

Bebek gelişimine dair birçok mit okuyor, yanlış düşünceleri okuyor ve hatta uyguluyoruz. Gelin yanlış bilinenleri birlikte inceleyelim.
De Gestrafte Leerling, Ferdinand de Braekeleer

Çocuğa İstenmeyen Davranışları İçin Ceza Vermek

Çocuğu cezalandırmak, istemediğiniz davranışlarını sona erdirmek için yerinde bir çözüm mü? Aileler başka hangi yöntemlere başvurabilir?

footer