Sakal Tarzının Çekicilikle Bir İlgisi Var Mı?

kategori

Yakın İlişkiler

Sakal Tarzının Çekicilikle Bir İlgisi Var Mı?

Erkeklerin bıraktığı sakal miktarının kadınlar üzerinde bıraktıkları etkiyi değiştirebileceğini biliyor muydunuz?

2013 yılında yapılan bir çalışmada bir grup heteroseksüel kadın ve erkeğe toplamda 10 erkeğin tamamen traşlı, kirli sakallı, kısa sakallı ve uzun sakallı hallerinin fotoğrafları gösteriliyor. Hem erkekler hem kadınlar erkeklerin uzun sakallı hallerinin en maskülen göründükleri durum olduğunu düşünüyor. Uzun sakallı erkekler aynı zamanda daha sağlıklı algılanıyor ve kendilerinin daha iyi bir baba olacakları düşünülüyor.

Gelelim çekicilik konusundaki fikirlere: Erkekler tamamen traşlı veya uzun sakallı halin daha çekici göründüğünü düşünürken, kadınlarda sonuç bambaşka çıkıyor. Onlar erkekleri en çok kısa sakallı halleriyle beğeniyorlar.relate-banner

Dixson, B. J., & Brooks, R. C. (2013). The role of facial hair in women's perceptions of men's attractiveness, health, masculinity and parenting abilities. Evolution and Human Behavior, 34(3), 236-241.

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Bombay Sapphire - Holly Warburton

Romantik İlişkilerde Hayal Kırıklığı

“Gerçek yüzünü nasıl daha önce görmedim? Ben bu insana mı aşık olmuşum?” cümleleri tanıdık geliyor mu? İlişkilerde yaşadığımız hayal kırıklığını ele aldık.
Front Seat Romance - Joseph Lorusso

Mizahın İlişkideki Yeri

Gerçekten bizi güldüren insanlardan mı hoşlanırız? Mizahın farklı türleri neler? Birlikte gülebilmek ilişkileri nasıl etkiler? Cevapları yazımızda!
İsimsiz- Anne-Sophie Tschiegg

Bir İnsanı Çekici Kılan Nedir?

Bir insandan etkilenmemizde birçok farklı sebep rol oynayabiliyor. Bir insana bakıp “Ne kadar çekici!” dememizi sağlayan özellikler neler?
Memories Smell Like Flowers - Ivan Alifan

Çekici Olmanın Kokumuzla Bir İlgisi Var!

Daha önce birilerini yalnızca kokusu sebebiyle çekici bulduğunuzu hissettiniz mi? Nedenini bu yazıdan öğrenebilirsiniz!
No Name - Carol Marine

Ayrı Dünyaların İnsanları Bir İlişkide Mutlu Olabilirler mi?

Partnerlerin benzerlik ve farklılıklarının, ilişkileri üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri olabiliyor. Bu etkiler neye göre değişiyor?
Nina Sinitskaya - Embrace

Sürdürülebilirliğin Çekiciliği

Bireylerin dünyayı önemsemesi onları daha iyi birer partner yapabilir mi? Kimler etik yaşam standartlarını benimsemeye daha yatkın? Sorularınızın cevabı yazımızda!
4:44 - Jay-Z (2017)

Erkekliği Yeniden Tanımlamak: 4:44

Geleneksel erkekliğin özellikleri arasında feminen ve güçsüz görünmemek yer alıyor. Jay-Z’nin albümü ise bunu değiştiriyor!
La Vie - Pablo Picasso

Ebeveynlerimize Benzeyen Partnerler Mi Arıyoruz?

Hiç ebeveynlerinize benzeyen birinden hoşlandınız mı? Freud'un bu konudaki düşünceleri belli olsa da bakalım güncel araştırmalar ne diyor?

"21. yüzyılın Sylvia Plath'i" Lana Del Rey

Lana Del Rey yüreklere böylesine dokunan, "Bunu nasıl yazmış?" dedirten şarkıları nasıl yazıyor dersiniz? Albüm incelemesi yazımız yayında!

footer