"O" Kişinin Kader Olduğuna İnanmak Sağlıklı Mı?

kategori

Yakın İlişkiler

"O" Kişinin Kader Olduğuna İnanmak Sağlıklı Mı?

Çoğumuz partnerimizden bahsederken bizi bir araya getiren ve daha önemlisi bir arada tutan şeyin kader olduğunu düşünebiliriz. Çünkü iki insan "birbiri için yaratılmışsa" bir araya gelmek ve birlikte kalmak kaderlerinde vardır. Peki bunun aslında ilişkilerimiz için zararlı bir bakış açısı olduğunu hiç düşünmüş müydünüz?

Bu tarz düşünceler partnerlerin ilişki içerisinde gelişmelerine, değişmelerine ve birbirleri için çaba harcamalarına izin vermeyen türde düşüncelerdir. Eğer partnerimiz zaten bizim için yaratılmışsa ne yaparsak yapalım bizi sevecektir, öyle değil mi? Halbuki ilişkilere gelişmeye açık bir bakış açısıyla yaklaştığımızda ilişkilerin emek ve özveri isteyen, gelişen ve değişen bir yapıları olduğunu kabul ederiz. Bu da sorunlarla karşılaştığımız zaman çaba harcamamızı kolaylaştırır, partnerimizi elimizde tutmak için özveride bulunmamızı anlamlı hale getirir ve daha kaliteli ve mutlu bir ilişki yaşamamızı sağlar.

Özetle, birbirimiz için yaratıldığımızı düşünmek yerine birbirimiz için geliştiğimizi ve değiştiğimizi düşünürsek ilişkimizi daha sağlıklı sürdürebiliriz!relate-banner

Knee, C. R. (1998). "Implicit theories of relationships: Assessment and prediction of romantic relationship initiation, coping, and longevity." Journal of Personality and Social Psychology, 74, 360-370

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Mabel Matiz&Mert Demir - Antidepresan

2022’nin Aşk Şarkıları

Aşkı, özlemi, hayal kırıklığını ve ayrılığı uçlarda yaşadığımız 2022 yılında yayınlanmış olan aşk temalı şarkılara gelin birlikte bakalım.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
Ophelia (John Everett Millais, 1852)

Hamlet’in Ophelia’sı ve Ophelia Sendromu

Shakespeare’in Hamlet oyunundaki Ophelia karakterini ve adını verdiği Ophelia Sendromu’nu beraber inceleyelim!
Two On A Bridge - Igor Krapar Shcherbakov (2021)

Aşk İksiri: Feromon

Tanıştığınız andan itibaren birine ilgi duydunuz fakat nedenini anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bazı kişilere ise ilk andan beri arkadaş gözüyle mi bakıyorsunuz?

footer